PORTFOLIO

Sidestep: Nike MTZ | Rotterdam

Voor de Sidestep Shoe store in Rotterdam hebben we een sneakerbank ontworpen en gemaakt van afvalmaterialen en geïnspireerd op de nieuwe Nike Crater Impact. De sneaker is gemaakt van minimaal 25% gerecycled materiaal en door de unieke ontwerpkeuzes zorgt de Nike Crater Impact sneaker ervoor dat er minder afval wordt geproduceerd in vergelijking met de traditionele methoden. Het was onze taak om dit te weerspiegelen met een design voor de bank. De schoen zelf is een onderdeel van het Move to Zero project van Nike en vormt onderdeel van de reis naar het creëren van nul koolstof en nul afval om de toekomst van sport te helpen beschermen.

Door resthout en gerecycled plastic een tweede leven te geven, kan het in iets moois veranderen. Wij geloven in het bouwen met circulaire materialen die onze voetafdruk verkleinen. We creëren ideeën en zetten deze om in 3D-modellen. Dit helpt ons om tot het perfecte eindresultaat te komen. Het Nike Crater Impact concept inspireerde ons om na te denken over de functie en waarde van circulaire materialen. De sneaker bracht ons op het idee om een bank te maken met een ingebouwde kast voor opslag, allemaal gemaakt van afvalmaterialen – iets nieuws creëren van wat ooit als oud werd beschouwd.

Na een eerder interieur project voor Nike een paar jaar geleden in hun EU-hoofdkantoor in Hilversum, was het geweldig om de kans te krijgen om opnieuw iets voor Nike te creëren. s’Werelds grootste sportmerk en hun houding ten opzichte van succes is er een die we hier bij TWO-O zeer bewonderen. We zijn ervan overtuigd dat de werkethiek en kwaliteit van onze teams niet onderdoet voor dit mooie een bedrijf en merk. Dit bleek ook toen we de opdracht ontvingen en ontdekten dat de doorlooptijd minder dan 48 uur was. Ons team bleef tot in de vroege uurtjes op om ervoor te zorgen dat dit project voor de deadline werd afgetekend en geen centimeter aan kwaliteit of aandacht voor detail ontbrak.

Sidestep Shoes is een Duitse schoenen- en sportkledingretailer met 8 winkels in Nederland en meer dan 70 in heel Europa. Ze hebben alle topsportmerken op voorraad en hebben een brede selectie van fantastische sportschoenen en producten. Het was ook een genoegen om samen te werken met hun team, die we niet genoeg kunnen bedanken voor het komen naar ons met deze geweldige opdracht.

Bedrijf

Sidestep Shoes

Wat

Sneaker bank van restmateriaal

Uitdaging

Een design creëren geïnspireerd op de Nike Crater Impact sneaker

Website Sidestep Shoes

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam