PORTFOLIO

Matcha Mafia | Amsterdam

Een gezellig café-interieur met een fris en natuurlijk kleurenpalet.

Matcha Mafia ligt in de trendy Jordaan, net buiten het centrum van Amsterdam. De Jordaan staat bekend om zijn smalle grachten en straatjes die worden geflankeerd door indie boetiekjes, gezellige kroegjes en hippe eettentjes. Elk weekend bieden kraampjes op de Noordermarkt juwelen, kleding, antiek en biologisch eten aan, dus de buurt biedt veel concurrentie voor het nieuwe matcha cafe, dus het was onze taak om het te laten opvallen bij de massa.

Het 60 m2 grote café heeft een ideale ligging, maar biedt een prachtig uitzicht over de door grachten doorsneden straat. Ons ontwerpteam ging met Matcha Mafia aan de slag om een frisse, natuurlijke en leuke café-omgeving te creëren voor de matcha latte-liefhebbers. Dit werd bereikt door de implementatie van de koperen bar, unieke wandtegels, hout en steen die allemaal hun visuele identiteit ondersteunen en verder complimenteren met de heldere en levendige kleur van matcha. Voor de muurschildering werkten we samen met de getalenteerde @shon_price, die de sfeer die we in onze interieurs creëren altijd weet te versterken.

Duurzaamheid was een essentieel onderdeel van het project, aangezien het een matcha cafe is heeft hun merk een sterke reputatie voor het aanbieden van matcha van de hoogste kwaliteit en 100% natuurlijk en veganistisch vriendelijk. Het was onze taak om dit door te voeren in het interieurconcept. Dit werd bereikt door hergebruik van MDF en Pools grenen. De grootste uitdaging voor ons was het maximaliseren van de ruimte achter de relatief kleine bar. We brachten ons maatwerk naar een hoger niveau en bewezen eens te meer de creativiteit en veerkracht van ons team van professionals. De complexe constructie is tot stand gekomen met geavanceerde technieken, met onze handen gemaakt in onze volledig uitgeruste werkplaats in Amsterdam. We hebben het café voorzien van maatwerkonderdelen zoals houten rekken voor de koopwaar, een zithoek voorzien van bijpassende kussens en de koperen hoekbar met een in het oog springend witstenen aanrechtblad.

Matcha Maffia
Het concept van Matcha Mafia ontstond oorspronkelijk in de Verenigde Staten en werd in 2020 naar Amsterdam overgebracht. Het drinken van één kopje matcha staat ongeveer gelijk aan het drinken van 10 koppen groene thee. Het geeft geen kriebels zoals koffie of energiedrankjes en geeft je de kick die je nodig hebt en houdt de hele dag aan. Het is ook supergezond voor je. Zij betrekken hun eigen mengsel van Matcha Mafia ceremonial grade matcha rechtstreeks uit Uji, Japan, waar zich de oudste en meest traditionele matcha farms ter wereld bevinden.

Shon Price
Shon Price gelooft dat vakmanschap ons de liefde en kwaliteit geeft waar wij als samenleving zo’n behoefte aan hebben, vooral in deze tijden van modernisering. Daarom ontwerpt hij met behulp van traditionele technieken, dit betekent dat hij voornamelijk met de hand werkt. Hij ontwerpt authentieke visuele identiteiten zoals: muurschilderingen, logo’s, posters, uithangborden en websites.

Bedrijf

Matcha Mafia

Wat

Horeca interieur

Uitdaging

Ruimte maximaliseren in de kleine hoekbar

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam