PORTFOLIO

Klassified | Amsterdam

Een op maat gemaakt interieur voor de muziek gemeenschap en de wereldreizigers in Amsterdam op Jan Evertsenstraat 117h is gerealiseerd. The House of Klassified opent officieel haar deuren, met interieur gemaakt door TWO-O. The House of Klassified is een interieurproject met een doorlopend activiteitenprogramma dat de muziekproductie, de organisatie van evenementen en de showroom van het label samenvoegt in een 100 vierkante meter grote commerciële ruimte op begane grond in Amsterdam West. Een op maat gemaakt interieur dat is afgeleid van het concept, bestaande uit een reeks modulaire componenten.

Om de multifunctionele ruimte te realiseren hebben we onze krachten gebundeld. Het multifunctionele ontwerp van de internationaal georiënteerde architect Piero Demichelis DEMA vraagt om een moderne productie aanpak door een multidisciplinair team van ambachtslieden. Ontworpen in Mexico-Stad door architect Piero Demichelis DEMA, met geluidstechnicus Xicoténcatl Ladrón de Guevara, en gemaakt door het Amsterdamse ontwerp- en productiebedrijf TWO-O (Bob Koning & Rodny Heemskerk), is het project een bewijs dat ideeën geen grenzen hebben; een ethos dat door Klassified zelf wordt onderstreept, het delen van muziek en het verbinden van mensen over de hele wereld in hun reis. Het resultaat is een eerlijke en eenvoudige, maar rijke materialiteit; een architectuur die de kern van het label zelf weerspiegelt en voedt.

Samen hebben we binnen efficiënt tijdsbestek een modern, duurzaam en multifunctioneel ontwerp gerealiseerd. De ruimte bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een commerciële ruimte met onder andere onze TWO-O interieurcollectie E.G. Maverick tafel, Striker lamp en Arena stoel. We hebben weer optimaal gebruik kunnen maken van onze modern ambachtelijke werkwijze, welke ondersteund door technologie. Het interieur bestaat uit unieke elementen zoals DJ-bediening tafel, werktafel, kasten en banken van grenen multiplex, metalen gaas panelen, akoestische wanden en het uit populieren multiplex gelaserde pauwenlogo dat prominent aan de wand hangt. 

Binnen dit project hebben we onze kracht kunnen laten zien op het gebied van ontwerp, technisch tekenen, projectmanagement, productie en installatie. We hebben de productie kunnen realiseren met onze efficiënte en duurzame aanpak met behulp van moderne technologie, waaronder onze 5-assige cnc-machine en lasermachine. 

Benieuwd naar onze projecten? Zie hier een overzicht. 

Ontwerp door Dema 

The House of Klassified  is een interieurproject waarin de muziekproductie, de organisatie van evenementen en de showroom van het label worden samengevoegd in een 100 vierkante meter grote commerciële ruimte op begane grond  in Amsterdam West.  

Ontworpen in Mexico-Stad door architect Piero Demichelis DEMA, met geluidstechnicus Xicoténcatl Ladrón de Guevara, en gemaakt door het Amsterdamse ontwerp- en productiebedrijf TWO-O (Bob Koning & Rodny Heemskerk), is het project een bewijs dat ideeën geen grenzen hebben; een ethos dat door Klassified zelf wordt uitgedrukt, het delen van muziek en het verbinden van mensen over de hele wereld in hun reis.

Het concept achter het ontwerp is het creëren van vloeiende verbindingen tussen activiteiten en de lokale bevolking in een rechthoekige langgerekte ruimte. Met dit in gedachten stelden we ons de activiteiten van het programma voor als “bubbels”, gecreëerd door metalen rails en gordijnen die aan het plafond hangen, die de ruimte samenvoegen en onderverdelen door verschillende activiteiten in de gordijnen te wikkelen en uit te pakken. Deze “bubbels” stellen het programma in staat om te wisselen van privé- naar openbare ruimtes door de gordijnen af te rollen; of door de cellen met elkaar te verbinden om een grote luchtbel te creëren, The House of Klassified. 

Een op maat gemaakt interieur dat is afgeleid van het concept, bestaande uit een reeks modulaire componenten zoals de muziekstudio, merchandise rekken, rails en meubels die zijn ontworpen om aan bestaande muren te worden bevestigd met behulp van drie materialen; grenenhout, staal en katoenen stof. Het resultaat is een eerlijke en eenvoudige, maar toch rijke materialiteit; een architectuur die de kern van het label zelf spiegelt en voedt.

Klassified

Klassified is een platenlabel, productiebedrijf en een gemeenschap van muziekliefhebbers en wereldreizigers. Klassified is een symbool van integriteit en de schoonheid die bereikt kan worden als we ons inspannen voor onze ware kleuren, net als de Peacock.  Door middel van hun get together-evenementen, visuele projecten en muziekreleases verzamelt Klassified een gemeenschap van spirituele en wakkere mensen die liefde voor het leven, muziek & kunst delen.

https://klassifiedmusic.com/

Dema 

Dema is een multidisciplinair ontwerpbureau gevestigd in Mexico-Stad, opgericht door architect Piero Demichelis. Het werk varieert van woning- en commerciële projecten, tot het ontwerpen van lampen, fotografische onderzoeken en verder.

https://www.demataller.com/

Bedrijf

The House of Klassified

Wat

Muziek studio bouw en interieur

Uitdaging

Vervaardigen van multifunctioneel interieur

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam