PORTFOLIO

J&J’s | Alkmaar

Een fris interieurconcept met een Japans kleurenpalet.

Het J&J’s restaurant is gelegen in het centrum van Alkmaar. Beroemd om zijn kaasmarkten en rijke Nederlandse cultuur.

Het schattige familiebedrijf fungeert overdag als een typisch Nederlandse lunchroom met broodjes en lokaal geproduceerde kaas. In de avond verandert de zaak in een Japans sushirestaurant met een scala aan traditionele familierecepten op het menu. Om de sfeer en het erfgoed van J&J’s over te brengen, hebben we de ruimte volledig opnieuw ingericht. We namen elementen van de Japanse stijl en brachten die over in het interieur. Om contrast toe te voegen, hebben we opnieuw samengewerkt met de wall art kunstenaar Shon Price die een enorme muurschildering met Nederlandse tulpen, windmolens en silhouetten van stadsgezichten heeft ontworpen.

De belangrijkste interieurstukken die voor dit project zijn gemaakt:

  • Bar met Japanse eiken houten latten
  • Nederlands geïnspireerde muurschildering
  • Nieuwe verlichting en vloerbedekking
  • Paars en groen gestoffeerde stoelen samen met eiken tafels
  • Nieuwe winkelgevel met logo en hangbord

De grootste uitdaging van dit project was het installeren van de bar. De uitdaging zat vooral om voort te bouwen op de oorspronkelijke bar. Normaal bouwen we een volledig nieuwe bar met een corpus waarvan we weten dat het op het frontpaneel past. Maar in dit geval moesten we ter plaatse enkele kleine wijzigingen aanbrengen, zodat het door ons geproduceerde frontpaneel bij hun originele bar zou passen.

De essentie van de Japanse cultuur vastleggen was de belangrijkste focus van dit project. Het ging allemaal om authenticiteit en iets er traditioneel uit laten zien, terwijl het ook functioneel en duurzaam is. Elk materiaal werd zorgvuldig overwogen op basis van het bovenstaande, van de Japanse eikenhouten latten van de bar, tot de verlichting en vloeren, tot de paarse en groene beklede stoelen. Het groen is geïnspireerd op de heuvels en het bergachtige terrein van Japan en het paars is een kleur die wordt geassocieerd met prestige binnen hun cultuur. Het eindresultaat was erg goed en we waren allemaal erg trots op onze inspanningen.

Bedrijf

J&J's

Wat

Restaurant interieur

Uitdaging

Opfrissing interieur voor Japans restaurant

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam