PORTFOLIO

Giambonini | Den Haag

Nostalgisch Italiaans Restaurant Interieur.

Giambonini heeft onlangs hun Italiaanse Focaccia & koffiebar verplaatst naar het centrum van Den Haag. Het familiebedrijf is afkomstig uit Ligurië, Italië. Om de sfeer en het erfgoed van Giambonini verder te communiceren, hebben we voortgeborduurd op de algehele sfeer van de ruimte. We hebben de twee zeer verschillende werelden van Ligurië en Den Haag samengevoegd tot één.

Het restaurant serveert niet alleen heerlijk eten en koffie, maar ook speciale Italiaanse ingrediënten om een authentiek Italiaans tintje aan uw eigen kookkunsten toe te voegen. Het was een grote eer om de opdracht te krijgen om het nieuwe interieur voor dit intieme, nostalgische restaurant te ontwerpen. Om de nostalgische uitstraling te versterken, hebben we gebruik gemaakt van vintage materialen zoals hergebruikt eikenhout en Italiaanse tegels. Ook zijn er diverse foto’s van de oude stad Deg Haag en Italië ingelijst en opgehangen aan een wand. Klanten kunnen hiernaar zitten staren en zich onderdompelen in een wereld van Italiaans en Nederlands erfgoed.

De belangrijkste interieurstukken die voor dit project zijn gemaakt:

  • Bar met houten latten en HI-MACS blad
  • Vitrine voor de juiste Italiaanse ingrediënten die te koop zijn
  • Comfortabele koffiehoek
  • Vitrinekast met zithoek

Ons getalenteerde ontwerpteam en onze trouwe ambachtslieden konden niet wachten om de uitdaging aan te gaan. Na ontvangst van de verzoeken van de klant waren de moodboards en ontwerpconcepten al in de maak, tot groot genoegen van de klant.

Ondanks het feit dat dit project helemaal in ons straatje past, hebben we toch een paar kleine problemen moeten overwinnen. Hoewel het oude gebouw zeker een aantal prachtige esthetiek bood toen het op installatie aankwam, bleek de leeftijd van het gebouw een beetje lastig te zijn. Bouwen op gammele vloerplanken maakte het leven niet gemakkelijk voor het team. Het was echter een taak die we uiteindelijk hebben geklaard, wat ons een goed gevoel gaf. Dit project was ook een van de eerste waar onze nieuwe ontwerpstagiaire aan werkte, dus ze leerde nog steeds de kneepjes van ons bedrijf en de manier waarop we werken. Ondanks het feit dat het een leermoment was, heeft ze zich dankzij haar harde werk en toewijding ontwikkeld tot een uitzonderlijk getalenteerde jonge professional.

Duurzaamheid staat centraal bij elk project hier bij TWO-O en dit project was geen uitzondering. Het ging allemaal om authenticiteit en iets er traditioneel uit laten zien terwijl het ook functioneel en duurzaam is. Elk materiaal dat we gebruikten werd geselecteerd op basis van het bovenstaande, van het glas tot het echte walnootfineer, tot het gouden HPL en de LED-verlichting met afstandsbediening in de kasten. Het eindresultaat is iets heel bijzonders geworden waar we echt trots op zijn. Je voelt direct de samensmelting van beide steden en het is iets dat je hart verwarmt.

Bedrijf

Giambonini

Wat

Italiaans Restaurant Interieur

Uitdaging

Om een nostalgische look en feel te creëren.

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam