PORTFOLIO

Commonland | Amsterdam

Een milieuvriendelijke en warme kantoorruimte

Het kantoor van Commonland is gevestigd in het unieke gebouw ”t Kraanspoor’, van architect Trude Hooykaas, in Amsterdam Noord. In de vorige eeuw werden de supertankers van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) langs deze 270 meter lange, gewapende betonconstructie aangemeerd en afgewerkt. 

Het 280 m2 grote kantoor is ideaal gelegen en heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de haven. Het indrukwekkende uitzicht tijdens de installatie van het interieur kwam ons bekend voor, omdat ze praktisch buren zijn van ADAM&Co., – die een gemeenschap van nieuwsgierige en ingenieuze geesten uit Amsterdam en ver daarbuiten vertegenwoordigen. Wat de huidige allure van Amsterdam Noord onderstreept. 

De eerdere samenwerking van het ontwerpteam van D/dock en ons team van vakmensen – in de interieurprojecten Impraise en Boersema– heeft bewezen een geweldig resultaat op te leveren. Daarom is de uitdaging voor dit eco-vriendelijke kantoorruimte-inrichtingsproject weer snel aangegaan. 

Het ontwerpteam van D/Dock is samen met Commonland gaan werken aan een circulair, warme, natuurlijke en eco-vriendelijke werkomgeving voor de Commonland crew. Met respect voor de architectuur van het gebouw maakten zij gebruik van de bijzondere lijnen, zoals in de uitlijning van de akoestische panelen en verlichtingsarmaturen en de plaatsing van de vergaderruimtes.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het project, dat wordt bereikt door het hergebruiken van bestaand meubilair en passende specifieke materialen en items. Gedurende het hele project is speciale aandacht besteed aan milieuvriendelijke producten. Het daagde ons uit in onze maatwerk vaardigheden, omdat bestaande elementen gecombineerd moesten worden met op maat gemaakte elementen om zo de ultieme werkomgeving te creëren. We bewezen met ons maatwerk opnieuw de creativiteit en veerkracht van ons multidisciplinair team. De complexe constructies zijn gerealiseerd met geavanceerde technieken in onze volledig uitgeruste werkplaats in Amsterdam. We hebben het kantoor voorzien van op maat gemaakte objecten zoals akoestische panelen, een volledig ingerichte keuken, divider kasten, zithoeken voorzien van bijpassende kussens en het kookeiland, een eyecatcher met marmeren blad. 

Commonland

Commonland  is initiatiefnemer, katalysator en enabler van grootschalige en langdurige landschapsherstel projecten, gebaseerd op het 4 Returns-model, waarbij elk hersteld landschap: inspiratie, sociaal, natuurlijk en financieel rendement levert. Commonland is opgericht door ecoloog Willem Ferwerda en ondernemer Wijnand Pon en heeft als missie om gedegradeerde landschappen te transformeren in bloeiende ecosystemen en gemeenschappen gedurende minstens 20 jaar.

D/Dock 

D/dock is een ruimtelijke en conceptuele design community met een internationale uitstraling die eerlijke, mooie en effectieve ruimtes creëert voor een breed scala aan toonaangevende organisaties.

Bedrijf

Commonland

Wat

Duurzaam kantoorinterieur

Uitdaging

Milieuvriendelijk, op maat gemaakt kantoorinterieur

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

sales@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam