PORTFOLIO

Diageo | Amsterdam

Een bijdrage aan het herontwerp van een showroom voor een cocktailbar.

Het nieuwe Amsterdamse kantoor van Diageo, wereldwijd leider in sterke dranken en bieren, weerspiegelt hun visie ‘Celebrating life every day, everywhere by creating the ultimate experience of their brands and products and an atmosphere of creativity, passion and relaxation.

Op deze verdieping van het kantoor organiseert het bedrijf proeverijen voor hun klanten en zakenpartners. Onze primaire verantwoordelijkheid betrof het ontwerp en de bouw van de bar en de stalen kooisculptuur van een cocktailshaker die de veelkleurige disco-achtige LED-zuil omsluit die dient als de kern van de ruimte die alles samenhoudt.

Het is de perfecte plek voor Diageo om de merken met al je zintuigen te laten zien door producten te ruiken, aan te raken en te proeven. Het is een uitnodiging naar een andere wereld, waar iedereen welkom is, zich thuis voelt, kan ontdekken, leren, snuffelen, interacteren en zich engageren.

Op basis van de levendigheid, levendigheid en mate van privacy kunnen drie zones worden onderscheiden. Het kleurenpalet in deze zones weerspiegelt de activiteit en het gedrag van mensen. Een combinatie van verschillende tinten rood, roze en groen. Rood in het bijzonder is een zeer krachtige kleur die energie en inspiratie opwekt. Dit is te vinden rond de bar. Verder naar beneden zie je de co-working zones. Met zijn frisse en heldere kleuren zoals donkerblauw, wit, groen en een vleugje goud, is dit een perfecte ruimte voor het openen van communicatie- en motivatiesessies. Als je verder gaat, kom je bij lichtere tinten groen en roze, die een ontspannen, geconcentreerd en rustig gevoel creëren voor meer concentratiewerk.

De bar zelf was erg groot, met een lengte van maar liefst 12m. Om de eigentijdse en toch klassiek beïnvloede stijl te bereiken, hebben we materialen gecombineerd zoals massief eikenhout, plexiglas en met koper bekleed staal. Daarnaast hebben we marmer gebruikt voor de barwanden en mozaïektegels die van de onderkant van de bar doorlopen tot op de vloer. Andere interessante punten zijn de vergaderzalen in de vorm van vaten en de houten wandpanelen waarop enkele van de oorspronkelijke oprichters van de huidige spiritmerken zijn gegraveerd.

Diageo
Diageo is een wereldleider op het gebied van alcoholische dranken met een uitstekende collectie merken op het gebied van gedistilleerde dranken en bier. Zij produceren een uitmuntende collectie van meer dan 200 merken, zowel oud als nieuw, groot en klein, wereldwijd en lokaal. Hun ambitie is om een van de best presterende, meest vertrouwde en gerespecteerde bedrijven in consumentenproducten ter wereld te zijn. Hun producten worden verkocht in meer dan 180 landen en onze merken omvatten Johnnie Walker, Crown Royal, JεB, Buchanan’s en Windsor whisky’s, Smirnoff, Cîroc en Ketel One vodka’s, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray en Guinness.

Bedrijf

Diageo

Wat

Cocktail bar interieur

Uitdaging

Ontwerp en bouw van de 12 meter lange bar

Website www.diageo.com/

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam