PORTFOLIO

Apollo Hotel | Amsterdam

In 8 dagen 174 hotelkamers getransformeerd
In Amsterdam Zuid aan het Zuider-Amstelkanaal ligt het 4-sterren Apollo Hotel. Als sinds 1961 vormt dit centraal gelegen luxe hotel de uitvalsbasis voor veel toeristen die de stad komen bezoeken. In samenwerking met CRE8 heeft het Apollo hotel een nieuw thema bedacht voor alle hotelkamers geinspireerd op de Olympische spelen van 1928 toen het hotel gastheer was van de Spelen.

Een prestatie van Olympische proporties

CRE8 is een specialist op het gebied van design en productie van wanddecoratie en in dit project lag er een enorme uitdaging om 174 hotelkamers in 8 dagen te voorzien van een volledige restyling en bevestiging van nieuwe wandpanelen. Dit moest gebeuren terwijl het hotel 24/7 open bleef voor haar gasten. Hier kwam onze specialiteit om de hoek kijken waarbij TWO-O gedurende de transformatie een hele strakke planning heeft ingevuld en gemanaged. Met een team van moderne makers hebben we per dag gemiddeld 22 kamers getransformeerd en ervoor gezorgd dat de nieuwe wanddecoratie perfect werd geplaatst.

Geen fotobehang maar dibond fotopanelen: Sneller en kostenbesparend

Voor de hotelkamers produceerde CRE8 speciale Dibond fotopanelen die geplaatst konden worden over het bestaande behang in de hotelkamers. Het voordeel van deze panelen is de tijdwinst die het opleverde ten opzichte van het plaatsen van fotobehang. Deze tijdwinst was essentieel en uiteindelijk kostenbesparend. De panelen werden in volgorde per kamer op maat gefreesd en voorzien van nummering. Het totale project betrof 2500m2 aan Dibond panelen die bestonden uit 696 unieke prints. Gedurende het project kon de trap en de lift niet gebruikt worden waardoor alle panelen nauwkeurig met een kraan en speciale hout bok op alle zeven verdiepingen naar binnen zijn gehesen.

Teamwork en goede voorbereiding vormen de sleutel tot succes

Om een project van deze omvang te laten slagen is werkvoorbereiding key. Tijdens dit project heeft onze projectmanager continue geschakeld met eindklant waarbij TWO-O dagelijks een team van 12 monteurs klaar had staan die om 6.00 uur in de ochtend begonnen en ervoor zorgde dat per dag een complete verdieping werd getransformeerd en vanaf 19.00 uur in de avond weer kon worden verhuurd. Het team zorgde er eerst voor dat alle wandpanelen secuur en professioneel werden bevestigd en vervolgens alle nieuwe meubels uitpakte en de kamers decoreerde. Na de schoonmaakploeg waren de kamers weer gereed voor verhuur.

CRE8

Printing Ambitions, dat is ons motto. CRE8 gelooft erin dat voor elke ambitie een oplossing bestaat. Om die oplossing te kunnen bieden moet je altijd blijven innoveren op technisch gebied en creatief kunnen denken. Bij CRE8 staat innovatie en creativiteit dan ook hoog in het vaandel. Dat moet ook wel, want de vragen van klanten worden steeds specifieker en complexer. En daar houden wij van.

Bedrijf

Apollo Hotel

Wat

Hotel kamer wandpanelen

Uitdaging

174 kamers voorzien van wanddecoratie in 8 dagen

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

WE NEMEN CONTACT OP

Binnen 24 uur

ONTVANG EEN OFFERTE

Binnen 24 uur

TELEFOON

+31 (0)20 486 64 11

EMAIL

info@two-o.com

KANTOOR & WERKPLAATS

TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam